18.05.2008. / 17:04

Autor: Tanja Molvarec

Novinarka lista Guardian:

Hvar postaje novi Cannes

Autorica je ugođaj svoje hotelske sobe usporedila s najboljim hotelima Barcelone i Berlina, pohvalivši moderni dizajn koji je zavladao pri uređenju i ostavio iza sebe onaj stari, poznati hrvatski renesansni ambijent.

"Za trenutak sam pomislila da se nalazim usred snimanja za turistički vodič. Izgledalo je savršeno kao iz brošure", riječi su kojima autorica Annabelle Thorpe započinje poduži članak o našem Hvaru u britanskom listu Guardian. Autorica nastavlja tekst detaljnim opisom hvarskog sunca koji se reflektira u moru, prelijepim ljudima koji šeću hvarskom rivom sagrađenom u 17. stoljeću te uživanje u ispijanju koktela u miru i tišini morskoga gradića.

Uspoređujući "stravičan izgled hrvatskih hotela" i sadašnji preobražaj te borbu malih iznajmljivača apartmana, Hvar je dobio peticu za uređenje hotela, ponajviše zbog obnove hotela od strane grupe koja je zakupila Sunčani Hvar. Ipak, pitaju se i kako će se mali iznajmljivači boriti sa rastućom ponudom Hvara.

Autorica je ugođaj svoje hotelske sobe usporedila s najboljim hotelima Barcelone i Berlina, pohvalivši moderni dizajn koji je zavladao pri uređenju i ostavio iza sebe onaj stari, poznati hrvatski renesansni ambijent. Čitateljima je preporučila najbolje koktel barove, restorane, ali i konobe, za koje nudi detaljno objašnjenje.

Spomenut je veliki dio popratnih sadržaja poput izleta brodom do Paklenih otoka, pa do zabave koju grad nudi nakon zalaska sunca, a nije izostavljeno niti maslinovo ulje koje se može kupiti gotovo na svakom uglu.

"Hvar postaje novi Cannes kako sve više hotela zaprima glamurozni izgled. Ovoga ljeta masa ljudi koja će ulaziti i izlaziti s brodova za Paklene otoke biti će pomalo svjetlucava. Idite sada, prije nego postane ekskluzivno odabrano mjesto za europsku elitu", riječi su kojima autorica završava članak.

Vezane vijesti

Hvar dobio 2 miljuna eura za energetsku obnovu

Hvar dobio 2 miljuna eura za energetsku obnovu

Partneri u europskom projektu "Solution" na otoku Hvaru (Splitsko-dalmatinska županija, HEP – OIE d.o.o. i Ic grupa) u četvrtak i petak su u Starom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika