18.05.2008. / 22:02

Autor: Dean Sinovčić

Extra reporteri

Cannes 5.dan: Provod života u Cannesu

Kako se naš reporter kod Kineza sklonio od kiše, hoće li Ivo Pukanić prihvatiti ulogu medijskog tajkuna u novoj TV seriji Vinka Grubišića i što Penelope Cruz ima za reći o poljupcu sa Scarlett Johansson

Ako želite provod svog života, onda morate biti u Cannesu prve subote festivala. Potrebno je dobiti poneku pozivnicu za barem desetak partyja koji se te večeri održavaju i sve ostalo će doći samo od sebe. Bilo bi tako i ove godine da u subotu uvečer nije počela pljuštati kiša. Kako se najveći dio partyja održava na plaži koja je dijelom zatvorena velikim šatorima a dijelom otvorena onda je jasno da gubite volju za provodom. Prvo smo otišli na krov Grand hotela gdje se održavao party za kineski film «24 City». Ne zvuči ništa naročito ali uprav je taj film do sada najbolje ocijenjeni film u dosadašnjem programu kanskog festivala. Osim toga, hrana je bila ukusna, pića nije nedostajalo, Kinezi su bili pristojni, a i imali smo se gdje sakriti dok pada kiša. Čak smo pozvali i Vinka Grubišića, direktora Jadran filma, da nam se pridruži te je on došao i ponudio Ivi Pukaniću ulogu medijskog tajkuna u budućoj seriji «Povratak Glembajevih» koju Jadran film namjerava producirati. Stisak ruke u Hollywoodu znači dogovor, a uskoro ćemo saznati vrijedili to i u Zagrebu, s obzirom da su se Pukanić i Grubišić čvrsto rukovali.

Kiša je prestala padati oko 23 sata te smo odjurili na party kompanije «Europacorp» čiji je vlasnik poznati redatelj Luc Besson. Party se održavao u Nikki Beach Clubu, do 23.30 uživali smo u glazbi osamdesetih, Piper Heidsicke šampanjcu i odličnom fingeru foodu da bi tada započeo show čak četiri DJ-a koji su istovremeno puštali glazbu. Dečki su briljantni, ali biranoj publici je to bilo preglasno pa su izašli van kluba, na pješčanu plažu, i bilo ih je teško vratiti ih natrag.

Nedjelja je bio dan za uživanje. Prvo, intervjui s glumicama iz filma «Vicky Cristina Barcelona» Penelope Cruz i Rebeccom Hall te redateljem Woodyjem Allenom. Malo me presjeklo u području abdomena kada sam se u 10 sati, svježe obrijan, pojavio u hotelu Martinez gdje su mi rekli kako nisam na popisu za intervjue. Sva sreća, agentica se sjetila da smo razgovarali telefonom i shvatila da je pogriješila te sam prvo uživao razgovarajući s Woodyjem Allenom koji je i u 73. godini vispren, te se Rebeccom Hall, čiji je osmijeh zarazan. Poslastica, Penelope Cruz, ostavljena je za kraj. Pojavila se u haljini Christiana Diora, šarmantna, ali i uporna u odluci da ne govori ništa o svojoj vezi sa Javierom Bardemom ni o poljupcima sa Scarlett Johansson u filmu «Vicky Cristina Barcelona». Kaže, što god da kaže, bit će krivo protumačeno. Međutim, natjeravanje s Penelope Cruz zapravo je ugodno u odnosu na intervju s Mikeom Tysonom u povodu dokumentarnog filma «Tyson». Tyson je dijelom mutav a dijelom sramežljiv, uspaničio se novinarskih pitanja i pola sata prije početka intervjua rekao kako on ipak ne bi davao intervjue. Uh, samo mi je to trebalo. Nekako su ga nagovorili i upozorili me kako Tyson govori tiho (što je i te kako istina) te da mu ne postavljamo zločesta pitanja, što nam ne pada na pamet jer znamo da ima tešku ruku. Držali smo se pravila igre, i vi bi na mom mjestu.

Na kraju dana agenti su nas obavijestili kako svi oni koji očekuju intervju sa Diegom Armandom Maradonom ostave svaku nadu jer je isti otkazao intervjue. On dolazi u Cannes u utorak kako bi promovirao dokumentarac «Maradona» koji je režirao Emir Kusturica. Kako nam je lijepo rečeno «Maradona voli argentinski stil života, a to je kasno se ustajati i još kasnije lijegati u krevet pa ne može davati intervjue» a kako u srijedu leti u Moskvu na finalnu utakmicu Lige prvaka onda mu mi novinari, zapravo, samo smetamo.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika