23.05.2008. / 19:24

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Cannes 10. dan: Ekskluzivno švercanje na humanitarni party Sharon Stone

Na tradicionalnoj svečanoj večeri organizacije amFAR ove je gdine aukcijom prikupljeno čak deset milijuna dolara za oboljele od AIDS-a a samo Madonna svoju je Chanel torbu prodala za više od 486 tisuća dolara, 560 tisuća platio je sretnik kojem će na jednom od svojih koncerata u backstageu otpjevati dvije pjesme dok je srpski filmski producent platio 300 tisuća dolara za slikanje sa pop zvijezdom

Četvratak je dan za amFAR, organizaciju koja svake godine u Cannesu održava svečanu večeru kojoj prisustvuje filmska elita i na kojoj se organiziraju aukcije, a sav prihod ide za borbu protiv AIDS-a. U četvrtak uvečer oboreni su svi rekordi jer je skupljeno više od 10 milijuna dolara, kao nikada do sada. Nije se štedjelo, tako da je Sharon Stone, tradicionalna voditeljica aukcije, sjala od sreće kada je vidjela kako svjetski bogataši s lakoćom odrješuju kesu. Kako to izgleda, ovog vam puta donosimo ekskluzivno jer je fotografiranje same aukcije zabranjeno, ali kada se udruže braća Hrvati i Srbi sve je moguće. Naime, ulaznica na crno za ovaj događaj vrijedila je nevjerojatnih 15 tisuća eura i omogućavala vam druženje s najvećim svjetskim zvijezdama. Među zvijezdama iz svjetskog jet seta bila je i Sandra Melnicenko, bivsa Sandra Nikolić iz Beograda i jedna od najljepših djevojaka s Balkana, koja se prije tri godine udala za najmladjeg ruskog milijardera. Kako je ona po ocu Srpkinja, tako je na večeru pozvala Aleksandra Đorđevića, a kako je po majci Hrvatica iz Šibenika, tako je na večeru pozvala Gordanu Grubješić, a oboje su vlasnici produkcijske agencije Superstar iz Beograda.
Službeno fotografiranje dopušteno je samo na crvenom tepihu, nakon čega uzvanici ulaze na koktel ispred dvorane u kojoj je bila organizirana večera. Program je počeo vrlo brzo, nakon pića dobrodošlice Sharon Stone je izašla na binu i ispričala koliko je važan rad amFAR-a te kako su do sada sakupljena sredstva pomogla razvijanju lijeka koji još uvijek ne spašava oboljele ali im produžava život do 20 godina. Nakon uvodnog emotivnog govora i poneke suze Sharon Stone počelo je prikupljanje donacija gdje je ona odmah rekla kako donira 100 tisuća eura. Logično, pozvala je prisutne da joj se pridruže i doslovno u roku od 10 minuta sakupila preko dva milijuna dolara. Tada je uslijedila aukcija, a istovremeno se počela donositi i hrana za stolove. Niti jedan predmet ponuđen na aukciji nije prodan za manje od 100 tisuća eura. Tako je slika Juliana Schnabela prodana za 300 tisuća eura, slika Patricka Demarcheliera prodana je za 324 tisuća dolara, mobitel Christian Dior Couture sa 640 dijamanata prodan je za 195 tisuća dolara, fotografija Keitha Richardsa kojeg je fotografirala Annie Leibovitz prodana je za 129 tisuća dolara, a stari model Porschea koji je darovala za aukciju Sharon Stone prodan je za 810 tisuća dolara. Na aukciji se nisu nudili samo predmeti već i performansi pa je tako striptiz čuvene Dite Von Teese, potpomognut pjevanjem Mille Jovovich na bini, plaćen više od 100 tisuća eura. Vrhunac večeri bio je izlazak na binu Madonne koja je uzvanicima prikazala film „I am because we are“ koji govori o stradavanju djece iz Malavija koji ostanu bez roditelja jer oni umiru od AIDS-a. Ona je u govoru istakla kako joj je drago što je jedan od aktivista amFAR-a te da će financirati izgradnju bolnice i škole za djecu u Malaviju. Nakon toga je donirala za aukciji svoju Chanel torbu ukrašenu sa 334 dijamanata koja je prodana za više od 486 tisuća dolara. Ujedno je jednom sretniku prodala pjevanje dvije pjesme za 560 tisuća dolara. Pjevat će mu u backstageu u nekom od gradova gdje će nastupiti na predstojećoj turneji. Ujedno je prodala i gitaru sa svojim potpisom koju je za 500 tisuća eura  kupio, ne bi vjerovali, izvjesni Milutin Gatsby, srpski filmski producent iz Los Angelesa. Ova gala zabava koja je trajala od 19 sati pa do jedan iza ponoći završena je objavom kako je prikupljeno više od 10 milijuna dolara. Svi sretni i zadovoljni.
Ovo je ujedno posljednji izvještaj iz Cannesa s obzirom da se u subotu vraćam u Zagreb. U nedjelju uvečer su dodjele nagrada, prošle je godine tv stanica Z1 prenosila dodjelu koja počinje u 19 sati, ako će to napraviti i ove godine bio bi im jako zahvalan.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika