26.05.2008. / 08:24

Autor: Marko Biočina

Srbija

Socijalisti u Beogradu koaliraju s radikalima i Koštunicom

Socijalistička partija Srbije donijela je odluku kako će na lokalnoj razini u beogradu formirati vlast sa Srpskom radikalnom strankom, DSS-om Vojislava Koštunice i Novom Srbijom Velimira Ilića. Smatra se kako je to velik korak prema sklapanju koalicije i na državnoj razini. Novi gradonačelnik Beograda trebao bi postati radikal Aleksandar Vučić.

"Predsjedništvo SPS-a donijelo je odluku da, u skladu sa svojim statutarnim ovlastima, da suglasnost na prijedlog koalicijskog sporazuma s koalicijom DSS-NS i SRS na razini Beograda i da ga uputi na odlučivanje Gradskom odboru SPS-a", izjavio je predsjednik SPS-a Ivica Dačić.

Pregovori na državnoj razini se nastavljaju, a koalicija SPS-a, Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvene Srbije od Koštunice je zatražila dodatna pojašnjenja o tome da ta stranka nije željela ratificirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom. Naime koalicija predvođena socijalistima inzistirat će na potpisivanju tog dokumenta.

Čelnik Jedino Srbije Dragan Marković Palma rekao je kako će pričekati odgovor Koštunice, prije nego što odluče hoće li krenuti u pregovore s proeuropskim blokom Borisa Tadića. Palma je naglasio akko će inzistirati na ratifikaciji SSP-a: "Dogovorili smo se da nema poništavanja SSP-a. To je jedinstveni dogovor, a JS će sa svoja tri zastupnika u Skupštini Srbije glasati za njegovu ratifikaciju".

S obzirom da je predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić više puta naglašavao kako DS bez koalicije u Beogradu neće pristati na koaliciju na državnoj razini, čini se kako je Srbija blizu formiranja nove vlasti.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika