27.05.2008. / 18:11

Autor: Tanja Molvarec

Beograd

Gradsku vlast sastavljaju narodnjaci i radikali

Jedan od visokih dužnosnika Tadićeve Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da na razini republike DS čeka odluku socijalista, te izrazio uvjerenost da je moguće napraviti proeuropsku Vladu u sljedećih mjesec dana

Demokratska stranka Srbije (DSS) najavila je da će sutra svečano biti potpisan koalicijski sporazum za formiranje vlasti u Beogradu između Srpske radikalne stranke (SRS) haškog optuženika Vojislava Šešelja, koalicije Socijalističke partije Srbije ( SPS) Miloševićeva nasljednika Ivice Dačića, Stranke umirovljenika (PUPS) i Jedinstvene Srbije (JS) te koalicije Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice i Nove Srbije (NS) Velimira Ilića.

Stranačka tijela radikala, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, već su prije nekoliko dana odlučila o pristupanju koaliciji na razini grada dok su socijalisti to učinili posljednji.

Predsjednik Stranke ujedinjenih umirovljenika (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je agenciji Beta da će izvršni odbor te stranke tijekom popodneva odlučivati o sudjelovanju u gradskoj vlasti. Predsjednik Jedinstve Srbije (JS) Dragan Marković -Palma ovih je dana tražio od Koštuničine stranke jamstvo da neće inzistirati na poništenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s EU, ali izravni odgovor nije dobio.

Na lokalnim izborima u Beogradu najviše je glasova dobila lista "Za europski Beograd-Boris Tadić", ali ne dovoljno za formiranje vlade bez koalicije sa socijalistima koji su se odlučili za Koštuničinu opciju koalicije sa Šešeljevim radikalima.
Jedan od visokih dužnosnika Tadićeve Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je u utorak za beogradski Radio 202 kako smatra da i glede vlasti u Beogradu "još nije sve definitivno".

"Čak i ako bi se sastavila neka takva vlada za Beograd, nije sigurno da bi ona dugo trajala, jer sve ovisi o dogovoru o sastavljanju Vlade", kazao je Mićunović. On je rekao da na razini republike DS čeka odluku socijalista, te izrazio uvjerenost da je moguće napraviti proeuropsku Vladu u sljedećih mjesec dana. "Ako ne bude moguće, imat ćemo izbore, jer nemoguće je da ova druga strana sastavi Vladu", zaključio je Mićunović.


Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika