28.05.2008. / 09:39

Autor: Marko Biočina

Obiteljska posla

Osječki proračun u rukama oca i sina

Novi pročelnik za financije Davor Lamza je član HSP-a, dok je njegov sin Saša Lamza, inače član SDP-a, postao pročelnik za gospodarstvo

U naredne dvije godine, osječki će proračun biti u rukama oca i sina, Davora i Saše Lamze. To je je odlučeno jučer na sjednici Gradskog poglavarstva. Otac Davor Lamza, imenovan je pročelnikom sektora za financije, a njegov sin Saša pročelnikom za gospodarstvo. Zanimljivo je to što je Davor Lamza član HSP-a, dok je Saša Lamza član SDP-a, drugog koalicijskog partnera u Osijeku.

Ova odluka polučila je velike kritike oporbe predvođene HDSSB-om. "Idealno za manipulacije i mešetarenje. Tata i sin. Nepotizam i sukob interesa! Gradska uprava postala je mala obiteljska tvrtka s velikim novcima", izjavio je Vladimir Šišljagić za Večernji list.

S druge strane, gradonačelnik Osijeka Gordan Matković u cijelom slučaju ne vidi ništa sporno: "Saša Lamza otišao je s radnog mjesta šefa računovodstva Hitne pomoći tako da nije “uhljebljen”. Pokazao je čak i određenu hrabrost jer je mjesto pročelnika mnogo nestabilnije nego ono šefa financija u Hitnoj pomoći. Očekujemo da će posao raditi odgovorno i u to ne sumnjam. Pročelnik za gospodarstvo nije pod ingerencijom naše liste već SDP-a, a odgovarat će dogradonačelniku Ivanu Vrdoljaku iz HNS-a".

Sam Saša Lamza tvrdi kako se spreman povući s pročelničke pozicije ukoliko njegova stranka ocijeni da se radi o nepotizmu: "Za mjesto pročelnika predložio me SDP jer smatraju da bih svojim iskustvom i znanjem mogao pomoći. No ako je problem u tome što je moj otac zaposlen ondje, rado ću se maknuti. U Hitnoj sam zadovoljan. O svemu ću se posavjetovati u stranci i vidjet ćemo što dalje".

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika