05.06.2008. / 17:13

Autor: Tanja Molvarec

Tužba

Iran prijeti tužbom zemljama koje su tražile istragu nuklearnog programa

Šef iranskog izaslanstva Ali Ashgar Soltanieh je izjavio kako SAD, Francuska, Australija, Kanada i Japan pokušavaju onemogućiti Iranu pristup znanosti i tehnologiji

Iranci optužuju Washington da provodi pritisak na Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) kako bi ta institucija svoju najnoviju istragu o nuklearnim aktivnostima Teherana utemeljila na lažnim dokazima koji ukazuju na to da Iran posjeduje tajni program nuklearnog oružja.

Usto, Iranci prijete podizanjem tužbi protiv zemalja koje su tražile da se UN-ovo Vijeće sigurnosti angažira na istrazi o nuklearnom programu te zemlje, što je jasna aluzija na Sjedinjene Države i njihove ključne zemlje saveznice.

Šef iranskog izaslanstva pri IAEA, Ali Ashgar Soltanieh je na sjednici uprave 35 zemalja članica te institucije, održanoj u četvrtak u Beču izjavio kako SAD, Francuska, Australija, Kanada i Japan pokušavaju pronaći 'izliku' za 'skrivene ciljeve', među kojima su promjena iranskog režima te pokušaj da se toj zemlji onemogući pristup znanosti i tehnologiji.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika