09.06.2008. / 08:23

Autor: Marko Biočina

Beograd

Tadić: Očekujem ispriku za zločine počinjene nad Srbima

Boris Tadić, predsjednik Srbije i čelnik tamošnje Demokratske stranke jučer je u svom govoru na otvorenju sjednice Glavnog odbora Demokratske stranke izjavio kako očekuje da se čelnici susjednih zemalja ispričaju za zločine koji su počinjeni nad Srbima.

Inače, Tadić se svojedobno ispričao za zločine koji su nad njima počinili pripadnici srpskog naroda. Sada želi i da suprotna strana učini isto: "Očekujem od svih susjednih država, predsjednika i predstavnika svih susjednih država i naroda da učine ono što smo i mi učinili. Ispriku koju sam osobno u ime građana Srbije uputio drugim narodima zbog zločina koje je netko u naše nacionalno ime počinio prema njima očekujemo i s druge strane jer su zločini počinjeni i nad pripadnicima našeg naroda".

Tadić je također izjavio kako Srbija mora pronaći novu nacionalnu strategiju čiji bi najvažniji dijelovi bili priznanje integriteta i suvereniteta susjednih zemalja, pomirenje među narodima bivše Jugoslavije i spremnost da svi počinitelji ratnih zločina budu osuđeni.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika