09.06.2008. / 14:59

Autor: Katarina Zorić

SABOR

Većina europskih zakona do sredine srpnja

Na dnevnom redu 5. saborske sjednice za sada se nalazi 41 točka, među kojima i 13 "europskih", ali Bebić očekuje da će Vlada Saboru do kraja zasjedanja dostaviti još 20-ak točaka

Hrvatski saborski zastupnici do sredine srpnja trebali bi donijeti većinu zakona čije je usklađivanje s europskom pravnom stečevinom predviđeno za prvo polugodište, najavio je danas predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Na dnevnom redu 5. saborske sjednice za sada se nalazi 41 točka, među kojima i 13 "europskih", ali Bebić očekuje da će Vlada Saboru do kraja zasjedanja dostaviti još 20-ak točaka.

Podsjetio je da je planirano uskladiti 80-ak zakona, da ih je do sada usklađeno 38, a sedam raspravljeno u prvom čitanju. Bebić je kazao i kako će se manji dio "europskih" zakona, koji do srpnja budu u saborskoj proceduri, vjerojatno prenijeti u treće tromjesečje, ali da će velika većina planiranih za prvu polovicu godine biti i donesena do ljetne stanke.Postoji i mogućnost izvanredne sjednice, kaže Bebić, ako se posao ne obavi do ustavnog roka 15. srpnja.

Peta saborska sjednica u utorak će početi aktualnim prijepodnevom, a nastavit će se raspravom o prijedlogu nacionalne strategije za suzbijanje korupcije. Bebić je očekuje da će Sabor uskoro donijeti i druge akte koji proistječu iz te strategije.

Upitan jesu li ga zastupnici nacionalnih manjina izvijestili o svojoj namjeri da iziđu iz koalicije s HDZ-om, što je u današnjim dnevnim novinama najavio zastupnik talijanske manjine Furio Radin, Bebić je rekao kako o tome ne zna ništa osim onoga što je pročitao u novinama.

"Ako i ima takvih ideja, to se rješava u okviru koalicijskog sporazuma i nema veze sa Saborom. O tome nemam pojma, osim što sam pročitao jutros u novinama", rekao je Bebić.

Novinare je zanimalo i kada će Sabor raspisati javni poziv za članove Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa iz redova uglednika. Bebić je rekao kako se slaže da bi to tijelo trebalo popuniti što prije te da će tražiti da ga se izvijesti u kojoj je fazi popunjavanje toga, ali i drugih nepopunjenih saborskih radnih tijela.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika