10.06.2008. / 11:02

Autor: Tanja Molvarec

Južna Koreja

Članovi vlade podnijeli ostavku radi uvoza američke govedine

Deset tisuća demonstranata pobunilo se protiv odluke koju je donijela vlada a prema kojoj je pokrenut ponovni uvoz američke govedine što je zabrinulo stanovništo radi straha od bolesti kravljeg ludila

Članovi južnokorejske vlade podnijeli su ostavku predsjedniku Leeju Myung-Baku nakon pritiska s kojim su bili suočeni zbog odobravanja daljnjeg uvoza američke govedine.

Premijer i ministarski kabinet su podnijeli ostavku kako bi snosili odgovornost zbog nedavnih događaja, prioćeno je iz novinske agencije Yonhap a prenosi Fena. Prema istom izvoru predsjednik Lee će uskoro zamijeniti ministre iz kabineta na čelu s premijerom Han Seung-Soom koji su dali ostavku.

Deset tisuća demonstranata pobunilo se protiv odluke koju je donijela vlada a prema kojoj je pokrenut ponovni uvoz američke govedine što je zabrinulo stanovništo radi straha od bolesti kravljeg ludila. naime uvoze se grla stara i preko 30 mjeseci što je najrizičnija dob za prenošenje opasne bolesti.

Za večeras je zakazan i prosvjed na kojem se očekuje čak milijun ljudi. Na današnji je dan prije 21 godinu došlo i do prodemokratskih manifestacija nakon kojih je srušen vojni režim i usvojen direktan način izbora predsjednika.


Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika