06.07.2008. / 21:14

Autor: Nina Tomljanović

Hrvatska

Bajs: Očekuje nas dobra turistička sezona

Zabilježen je dvostruko veći dolazak iz Poljske i Japana iz kojih se bilježi rast gostiju i noćenja od 150 post

Prema neslužbenim podatcima, u Hrvatskoj je u prvih šest mjeseci zabilježeno tri posto više dolazaka i noćenja te je našu zemlju posjetilo tri milijuna turista koji su ostvarili 13,3 milijuna noćenja, izjavio je za večerašnji Dnevnik HTV-a ministar turizma Damir Bajs ustvrdivši pri tome da se očekuje dobra turistička godina.

Zabilježen je dvostruko veći dolazak iz Poljske i Japana iz kojih se bilježi rast gostiju i noćenja od 150 posto. Pad u noćenju i dolasku od 17 posto zabilježen je iz Austrije, a Bajs to objašnjava time što su Austrijanci ostali kod kuće zbog Europskog nogometnog prvenstva kojemu su bili domaćini.

Govoreći o slovenskom uvođenju godišnjih i polugodišnjih vinjeta, ministar Bajs je kazao da to u jednoj mjeri utječe na konkurentnost hrvatskog turizma ali se nada da vinjete ipak neće utjecati na dolazak turista u Hrvatsku.

Ministar je na kraju kazao da s obzirom da turisti koji dolaze u Hrvatsku i prenose svoje iskustvo drugima, da se moramo više potruditi da bi i bez obzira na taj namet omogućili da ponesu dobra iskustva iz Hrvatske.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika