15.07.2008. / 12:01

Autor: Nina Tomljanović

Razgovor za "Večernje novosti"

Dodik: Koliko je jaka Srbija, toliko će biti jača i stabilnija i RS

Dodik smatra da je RS trajna kategorija kojoj je, kako je rekao, Daytonski sporazum udario čvrste temelje ističući da u RS imaju i obveze koje poštuju, kao što poštuju sam sporazum i međunarodne institucije u BiH

Koliko je jaka Srbija, toliko će biti jača i stabilnija i Republika Srpska, rekao je za Večernje novosti predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik.

"Imamo velike ambicije za nastavak suradnje i nadamo se da ćemo ih ostvariti. U tom smislu, moram reći da je Koštuničina vlada bila jedna od rijetko produktivnih. Očekujem da ćemo s novom Vladom te započete poslove nastaviti i završiti", izjavio je Dodik.

Republika Srpska trpi mnoge pritiske, kaže premijer Dodik te dodaje da oni posebice dolaze iz Sarajeva koji im poručuje da nestane.

Ipak, Dodik smatra da je RS trajna kategorija kojoj je, kako je rekao, Daytonski sporazum udario čvrste temelje ističući da u RS imaju i obveze koje poštuju, kao što poštuju sam sporazum i međunarodne institucije u BiH.

Dio međunarodne zajednice je naklonjen bošnjačkim vlastima u Sarajevu i pokušava srušiti taj sporazum i centralizirati BiH, izjavio je Dodik u razgovoru za Večernje novosti. "RS će biti apsolutno posvećena vlastitu razvoju", kazao je Dodik te dodao da je to, za razliku od drugog entiteta, država stabilnog gospodarstva i bogatog proračuna.

"BiH, ne poričem to, može biti tvorevina u interesu svih, pa i nas. Ali, nikako nećemo dopustiti da ona bude neka zadana priča međunarodne zajednice", kazao je Milorad Dodik te je najavio da će RS tražiti vraćanje ovlasti oduzetih za vrijme mandata bivšeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika