28.08.2008. / 08:36

Autor: Katarina Zorić

Ministrica pravosuđa poručuje:

"Šimić će odslužiti kaznu ili u Hrvatskoj ili u BiH"

"U ovom trenutku kazna se može izvršiti tek ako osuđenik pristane, što je gotovo nemoguće. U međuvremenu Hrvatska još nije podnijela zahtjev za izručenjem Ognjena Šimića", kaže Ana Lovrin

Hrvatska neće odustati od odsluženja kazne odbjegloga liječnika Ognjena Šimića koji je osuđen na 9 godina zatvora zbog primanja mita. Šimić se trenutno nalazi u Sarajevu kod svoga oca, liječnika Srećka Šimića gdje slobodno šeće ulicama grada. Međutim, ministrica Ana Lovrin istaknula je za Media srevis da će se ustrajati na tome da Šimić odsluži kaznu ili u Hrvatskoj, ili u Bosni i Hercegovini.

"U ovom trenutku kazna se može izvršiti tek ako osuđenik pristane, što je gotovo nemoguće. U međuvremenu Hrvatska još nije podnijela zahtjev za izručenjem Ognjena Šimića", kaže Ana Lovrin.

Ministrica je istaknula kako je u tijeku ratifikacija sporazuma između dviju država o međusobnom priznavanju izrečenih sankcija u kaznenom postupku.

Odbjeglom kirurgu Šimiću u Sarajevu su već počele stizati poslovne ponude. Njegov odvjetnik Nikica Gržić kaže da je njegov klijent dobio ponude iz Tuzle, Sarajeva, bolnice u Novoj Biloj te privatnih ordinacija. Šimić je razmišljao i o otvaranju privatne ordinacije u Sarajevu, ali je to trenutno isključeno zbog lošeg zdravstvenog stanja. 

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika