01.09.2008. / 13:24

Autor: Mateja Šarlija

Počinje škola

SDP: 'U novu školsku godinu sa starim problemima'

U SDP-u su ponovno potegnuli pitanje spolnog odgoja

'Dok je ministar na putu u inozemstvu, nova školska godina počinje opterećena starim problemima. Nastavni planovi i programi su zastarjeli te i dalje prenatrpani, škole nisu dovoljno opremljene, još nije riješeno stručno i metodičko cijeloživotno osposobljavanje nastavnika, rad s darovitim učenicima, brojni problemi s udžbenicima, itd.', stoji u SDP-ovom priopćenju medijima.

U SDP-u su komentirali još neke probleme.

Ukazuju na to da su 'u vrijeme kada se zaklinjemo na društvo znanja te znanstveno-tehnologijsku osnovu konkurentnosti i boljitka prosvjetni radnici i dalje na rubu neimaštine, a ovogodišnje povećanje njihovih osobnih dohodaka nije urodilo plodom jer ga je pojela inflacija', te kako jedino riješenje vide u 'bitnom i hitnom poboljšanju materijalnog položaja nastavnika i školstva u cjelini'.

Istaknuli su i kako su strukovne škole, iako daleko najbrojnije u srednjem obrazovanju, najzanemarenije, a u svojim kritikama na račun zastarjelosti obrazovnog sustava nisu zaobišli ni spolni odgoj. "I ovu školsku godinu započinjemo bez redovite nastave spolnog odgoja. Još jednu godinu mladima je uskraćeno neupitno obrazovanje o njihovoj spolnosti, još jednu godinu mladi će se u tome snalaziti kako tko bude znao, još jednu godinu hrvatsko će obrazovanje u tome zaostajati ne samo za najrazvijenijima, već i za svojim susjedima.", naglasili su u priopćenju.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika