03.09.2008. / 13:43

Autor: Nina Tomljanović, Marko Biočina

Egzodus HTV-a

S televizije odlaze Nensi Blažević i Danko Družijanić

Nakon što je dugogodišnja novinarka i voditeljica informativnog programa HTV-a Nensi Blažević potvrdila kako napušta tu medijsku kuću, to je potvrdio još jedan dugogodišnji član televizije, a riječ je o uredniku HTV-ovog podnevnog Dnevnika Danku Družijaniću.

On, se kao i Nensi Brlek u budućnosti ne nemjerava baviti novinarstvom jer odlazi u jednu od najvećih domaćih inžinjerinsko-građevinskih tvrtki Ingru, na mjesto direktora marketinga i korporativnih komunikacija. "Već neko vrijeme razmišljam o promjeni posla. Odlazim u uspješnu tvrtku, za mene je to izazov i vjerujem da ću uz dosadašnje iskustva i znanja taj posao obavljati na obostrano zadovoljstvo", rekao je za Business.hr Družijanić.

Družijanić s Ingrom pregovara već oko pola godine tako da njegov transfer, čini se, nema direktne veze s najnovijim kadrovskim potezima urednice Informativnog programa Hloverke Novak-Srzić.

Nensi Blažević, koja je kazala kako se planira okušati u nekim novim životnim interesima, se na HTV-u zaposlila rije 14 godina kao novinar u lokalnoj emisiji "Zagrebačka panorama". Vrlo brzo je napredovala, a krajem 90-tih postala je voditeljica središnjeg Dnevnika, te je taj posao radila punih šest godina. U tom periodu postala je jedno od najprepoznatljivijih i najpopularnijih lica HTV-ovog informativnog programa.

Ipak, 2004. je otišla na porodiljni dopust, ali po povratku je čelništvo televizije nije željelo vratiti na njezin stari posao u središnji Dnevnik, već je postavljena za voditeljicu dnevnih informativnih emisija Vijesti. Nensi Blažević tu je promjenu emisije doživjela kao veliko razočaranje i to je nekoliko puta u intervjuima i javno izjavila. Iako su joj primanja ostala ista, smatrala je kako je prelazak u Vijesti svojevrsna degradacija, nakon šest godina uspješnog vođenja Dnevnika.

Upravo se u tome možda is kriva razlog naprasnog i neočekivanog odlaska Nensi Blažević s malih ekrana. Naime, urednica Informativnog programa Hloverka Novak - Srzić namjeravala je u jesenskoj shemi Nensi Blažević imenovati kao voditeljicu emisije 'Hrvatska uživo'.

Možda je upravo to ubrzalo njezinu odluku da napusti HTV, iako kaže kako će joj nedostajati: "Hoće li mi nakon tolikih godina provedenih na HTV-u nedostajati televizija? Na jedan način sigurno hoće. No, također, stoji i to da se radujem novim životnim interesima, zbog kojih sam odlučila zaklopiti ovu stranicu i krenuti dalje".

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika