19.09.2008. / 14:32

Autor: Nina Tomljanović

Ideja srbijanskog predsjednika

Kosovo treba postati pravno, a ne političko pitanje

Tadić ocjenjuje kako su rezolucija koju Srbija predlaže na prihvaćanje Općoj skupštini UN-a te inicijativa, kojom se traži savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde u Haagu, relevantni za daljnji tijek i proces vezan uz utvrđivanje budućeg statusa Kosova

Srbijanski predsjednik Boris Tadić je priopćio da će na 63. Općoj skupštini UN-a, pokušati osigurati potporu da se kosovsko pitanje prebaci iz političke sfere u pravno područje.

Tadić ocjenjuje kako su rezolucija koju Srbija predlaže na prihvaćanje Općoj skupštini UN-a te inicijativa, kojom se traži savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde u Haagu, relevantni za daljnji tijek i proces vezan uz utvrđivanje budućeg statusa Kosova.

"Na taj bi se način pronašle nove mogućnosti i kapaciteti otpočinjanja pregovore, a s druge stane stvaraju se i novi potencijali za pridobivanje i nekih drugih zemalja, koje danas nisu na našoj strani kada je u pitanju Kosovo, da imaju fleksibilniji odnos glede interesa Srbije", stoji u priopćenju Borisa Tadića.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika