19.10.2008. / 13:46

Autor: Petra Horvat

Internetska prijevara

Francuskom predsjedniku hakirali bankovni račun

Iako je predsjedniku ukradena samo mala svota novca, na noge je dignuta krim i financijska policija

Francuska kriminalistička i financijska policija istražuje tko su lopovi koji su se domogli broja bankovnog računa francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja. Šefu francuske države ukradena je samo mala svota novca.

"Radi se o malim svotama novca koji je nestao s predsjednikova računa. Predsjednik Sarkozyju u rujnu podnio prijavu, a glavni tužitelj je odmah u najvećoj diskreciji digao na noge krim i financijsku policiju", kazao je izvor blizak istrazi.

Najveća prilika da se pokradu podaci o bankovnom računu pruža se prilikom on line kupnje, a u bankama objašnjavaju da kada netko jednom dođe u posjed šifri vrlo lako kupuje puten interneta. Broj takvih prevara u posljednjih se 12 mjeseci povećao za devet posto.

Jedan je stručnjak otkrio da lopovi ne podižu velike svote kako vlasnik ne bi brzo primijetio da nije toliko potrošio taj mjesec. Lopovi najčešće kupuju stvari u vrijednosti do 200 eura, a mnogi vlasnici računa ne primjete da nisu kupili sve te stvari koje su prikazane u bankovnim izvadcima.

Vezane vijesti

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika