Objavljeno u Nacionalu br. 684, 2008-12-23

Autor: Plamenko Cvitić

Gazeta

Stegovni postupak zbog odbacivanja kaznene prijave protiv Đapića

Ante ĐapićAnte ĐapićRobert Petrovečki, bivši zamjenik ravnatelja USKOK-a a danas državni odvjetnik u Zlataru, uskoro bi mogao stegovno odgovarati jer je odbacio kaznenu prijavu protiv šefa Hrvatske stranke prava Ante Đapića.Iako je u javnosti nedavno objavljeno da je USKOK oslobodio Đapića kaznene odgovornosti, Nacionalovi izvori ističu da to ipak nije točno.

Naime, sumnjive poslovne dealove Đapića i Vlade Zeca, direktora tvrtke Kamen Ingrad, već dulje vrijeme istraživala su dva državna odvjetnika, ne znajući jedan za drugoga. Iako je Robert Petrovečki odbacio prijavu protiv Đapića, on u tom trenutku nije bio svjestan da je jedan njegov kolega mnogo dublje istražio sumnjive Đapićeve poslove.

Kad je nedavno za sve to saznao glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, pregledao je oba spisa i zaključio da bi protiv Petrovečkog trebalo provesti stegovni postupak zbog nesavjesnog rada.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika