02.11.2008. / 01:28

Autor: Krešimir Zubović

Skijanje je super, ali nova in destinacija je Senegal

Premda će puno Hrvata, unatoč upozorenjima o stezanju remena, ipak je svake godine sve više onih koji zimu radije provode u toplim krajevima. A nova hit destinacija zove se Senegal


Kronplatz je uvijek bio popularno odredište, a ni ove godine ne manjka interesaKronplatz je uvijek bio popularno odredište, a ni ove godine ne manjka interesaUnatoč upozorenjima o štednji krizi koja sve više zahvaća i Hrvatsku, turističke agencije ipak su sve posjećenije. Kod uplate zimskih odmora neke bilježe i do deset postotni porast prodaje u odnosu na prošlu godinu.
Bolje i primamnije ponude te povoljnije pogodnosti plaćanja čak do 12 rata, primamile su i ove godine pedesetak tisuća Hrvata na zimski odmor izvan Hrvatske.
Najpopularnije skijaške destinacije i dalje su austrijski Schladming, Nasfeld i Bad Kleinkircheim , francuski Val D*isere te talijanski Kronplatz.
Turističke agencije također u ponudi imaju sve popularnije advente u Salzburgu, Beču i Parizu te dočeke nove godine u New Yorku, Parizu i Istanbulu. O popularnosti ovih aranžmana govori i sama činjenica da je većina ovih destinacija potpuno bukirana.

AUSTRIJA

Austrija spada u jedno od popularnijih skijališta među Hrvatima. Opće poznati Schladming koji se nalazi se na rubu pokrajine Steiermark i sa svojom zaokruženom turističkom ponudom idealna je cjelogodišnja destinacija za odmor, sport i zabavu.

Nasfeld koji nudi više od 100 km izvrsnih skijaških staza te najdulju žičaru u Alpama i naposlijetku Bad Kleinkircheim, skjalište poznato po natjecanjima za svjetski kup koje osim odličnih skijaških staza nudi i pregršt Wellnes centara te kupališta.Za noćenje u jednom od navedenih skijališta prosjećna hrvatska obitelj ( dvije odrasle osobe, dvoje djece) izdvojiti će oko 7 000 kuna samo za smještaj.
ITALIJA

Tradicionalno najomiljenije talijansko skijalište na hrvatskom tržištu je Kronplatz. Skijalište je okruženo sa 13 turističkih mjesta. Nudi se bogat izbor restorana i šetališta za odmor i druženje. Noćni život i zabava ćete pronaći u mjestima Brunico, Olang Reisahch i San Viglio. Poseban zanimljivost je HRVASTKI TJEDAN NA KROMPLATZU u siječnju.
Za jedno noćenje u Kromplatzu prosječna obitelj izdvojiti će oko 3 000 HRK.


FRANCUSKA

U ponudi francuskih skijališta Hrvati najčešće biraju Val D'Isere , mjesto smješteno na 1800 metata nadmorske visine koje oduševljava turiste svojom starom kamenom arhitekturom. Od noćnih klubova valja izdvojiti "Club 21" te barove "Cafe Face" i "L' Aventure" .
Za jedno noćenje u Val D'Isereu četveročlana izdvojiti će oko 5 000 kuna.

U turističkim agencijama je sve više upita za senegalU turističkim agencijama je sve više upita za senegalZimi na ljetovanje

Za one koji zimu ne žele provesti grijući se uz kamine te drhtati na niskim temperaturama, turističke agencije nude bogat izbor putovanja u toplije krajeve . Kao najpopularnije tople destinacije u Generaltouristu navode Egipat, Kubu,Dubai te krstarenja po Sredozemlju i preko Atlantika.

SENEGAL- SVE POPULARNIJA DESTINACIJA ZA ODMOR

Ako tražite povoljno i zanimljivo putovanje , Senegal je onda pravo odredište za vaše ovogodišnje zimske praznike.
Senegal je država u zapadnoj Africi na obali Atlantskog oceana. Na sjeveru graniči s Mauritanijom, na istoku s Malijem, te na jugu s Gvinejom i Gvinejom Bisau.

Jedna je od najsiromašnijih zemalja u svijetu no i jedna od najdemokratskijih zemalja zapadne Afrike. Zemlja koja obiluje valovitim pješćanim ravnicama te prirodnim bogatstvima koja vas neće ostaviti ravnodušnima a neće ni "opelješiti" sav vaš budžet.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika