28.12.2008. / 22:08

Autor: Hina

Hezbollah spreman za izraelski napad

'Pozvao sam na spremnost braću na jugu, jer smo suočeni s kriminalnim neprijateljem i jer ne znamo razmjere urota', rekao je Nasrallah

Vojnici Hezbollaha na regrutacijiVojnici Hezbollaha na regrutacijiČelnik Hezbollaha Sayyed Hassan Nasrallah izjavio je u nedjelju da je od svojih boraca zatražio da budu spremni za mogući izraelski napad na Libanon, nakon operacije u Gazi u kojoj je ubijeno blizu 300 Palestinaca.

Nasrallah je na molitvi u južnom predgrađu Beiruta rekao da je napad na Gazu izveden po uzoru na izraelski napad na Libanon tijekom 34-dnevnog rata s Hezbollahom 2006. U tom je sukobu oko 1.200 ljudi poginulo u Libanonu, a 158 u Izraelu.

"Pozvao sam na spremnost braću na jugu, jer smo suočeni s kriminalnim neprijateljem i jer ne znamo razmjere urota", rekao je Nasrallah.

Nasrallah, koji se okupljenima zbog sigurnosnih razloga obratio putem video veze, dodao je da su izraelske snage uz granicu s Libanonom u stanju pripravnosti od subote, kada je počeo napad na Gazu.

Po njegovim riječima, Izraelci su to učinili kao mjeru opreza ili se pripremaju za napad kako bi se osvetili za neuspio pokušaj uništenja Hezbollaha 2006. (P.H.)

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika