30.12.2008. / 16:06

Autor: Hina

Lajčak: Političari su posebno odgovorni za loše stanje u BiH

'Svima je dosta nedostatka napretka i u najosnovnijim pitanjima', kazao je Lajčak istaknuvši kako političarima u BiH ništa ne smeta dvostruko povećati svoje plaće, a ne postići bilo kakav učinak

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak i premijer Republike Srpske Milorad DodikVisoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak i premijer Republike Srpske Milorad DodikBosna i Hercegovina u 2008. godini nije postigla nikakav napredak kojim bi pokazala da je zaslužila status kandidata u Europskoj uniji, a ne bude li ga u predstojećoj godini za tu zemlju slijedi razdoblje koje će obilježiti podjele i izolacija, upozorio je u svojoj novogodišnjoj poruci građanima BiH Visoki predstavnik Miroslav Lajčak.

"Ako u 2009. godini ne postignemo pomak, osuđeni smo na stagnaciju, radikalizaciju, podjele i izolaciju", stoji u Lajčakovoj poruci objavljenoj u utorak u Sarajevu.

On je istaknuo kako je za većinu građana BiH zajedničko to što proteklu godinu smatraju promašenom i izgubljenom, a na sličan način na stanje u BiH gledaju i u Europskoj uniji.

"Svima je dosta nedostatka napretka i u najosnovnijim pitanjima", kazao je Lajčak istaknuvši kako političarima u BiH ništa ne smeta dvostruko povećati svoje plaće, a ne postići bilo kakav učinak.

Građane BiH Lajčak je pozvao da sami preuzmu odgovornost i smijene političare koji ne zastupaju njihove interese, a ne da očekuju od Visokog predstavnika da to učini umjesto njih.

Rasprave o tome koji od dva entiteta u državi je bolji Lajčak je ocijenio besmislenim sve dok stoji činjenica da prosječna plaća u oba iznosi tek nešto više od 350 eura, dok je u Uniji ona tri puta veća.

Slovački diplomat na kraju je poručio kako će dati sve od sebe da domaćim političarima ukaže na odgovornosti koje imaju, a građane BiH pozvao je da i sami na njih izvrše potreban pritisak.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika