02.01.2009. / 20:36

Autor: Hina

Tadić: Smijenio sam Ponoša zbog kršenja vojnih pravila

"Što se tiče generala Ponoša, mogu reći nedvosmisleno da je to jedan od najboljih oficira, ne samo u našoj zemlji, nego u ovom dijelu Europe", istaknuo je Tadić i dodao da pitanja koja je Ponoš pokrenuo, a koja se tiču koncepcije reformi oružanih snaga, i dalje ostaju

Boris TadićBoris TadićPredsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je odluku o smjeni načelnika glavnog stožera Vojske Srbije (VS) Zdravka Ponoša donio isključivo zbog kršenja vojnih pravila, u intevjuu agenciji Fonet koji su u petak prenijeli beogradski elektronički mediji.

"Što se tiče generala Ponoša, mogu reći nedvosmisleno da je to jedan od najboljih oficira, ne samo u našoj zemlji, nego u ovom dijelu Europe", istaknuo je Tadić i dodao da pitanja koja je Ponoš pokrenuo, a koja se tiču koncepcije reformi oružanih snaga, i dalje ostaju.

Ocijenivši da u budućnosti na drugim poslovima Ponoš može izuzetno koristiti Srbiji, Tadić je rekao da bi svi pripadnici vojske, policije i službi sigurnosti trebali dobro shvatiti njegovu odluku "zato što zemlja može biti demokratska, stabilna i sigurna za njene građane samo pod uvjetom da svi poštuju pravila ponašanja".

Predsjednik Tadić smijenio je 30. prosinca general-potpukovnika Zdravka Ponoša dužnosti načelnika glavnog stožera Vojske Srbije (VS), a do postavljenja novog načelnika zapovjednik VS biće zamjenik načelnika general-potpukovnik Miloje Miletić.

Smjeni Ponoša prethodile su nesuglasice između njega i srbijanskog ministra obrane Dragana Šutanovca, o kojima se proteklog tjedna govorilo u srbijanskoj javnosti, a spor je bio i jedna od tema sjednice srbijanskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, održane 29. prosinca.

Na dužnost načelnika Glavnog stožera VS Ponoš, rođen 1962. u Kninu, je postavljen odlukom kolegija srbijanskog Vrhovnog vijeća obrane od 3. lipnja 2006., a do tada je, počev od listopada 2005. bio zamjenik načelnika Glavnog stožera Vojske Srbije i Crne Gore.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika