03.01.2009. / 10:28

Autor: Hina

Krvava noć u Gazi: Izrael nastavio s bombardiranjem

Glasnogovornica izraelske vojske izjavila je da su zračne operacije nastavljene rano ujutro u subotu, ne navodeći druge detalje. Izraelska operacija protiv Hamasa pokrenuta je 27. prosinca

Izraelsko zrakoplovstvo nastavilo je u subotu ujutro bombardirati pojas Gaze, pri čemu je poginuo i jedan viši Hamasov zapovjednik, a islamistički pokret tvrdi da je u subotu odbio napad pripadnika izraelskih specijalnih snaga koje su pokušale preći granicu.

Glasnogovornica izraelske vojske izjavila je da su zračne operacije nastavljene rano ujutro u subotu, ne navodeći druge detalje. Izraelska operacija protiv Hamasa pokrenuta je 27. prosinca.

U zračnom napadu u subotu u zoru ubijen je Abu Zakaria al-Džamal, viši zapovjednik Hamasovog oružanog krila, objavio je islamistički pokret. Palestinski izvori za tv postaju Al Džazira kazali da su izraelski specijalci kratko prodrli na palestinski teritorij u pojasu Gaze gdje je došlo do sukoba s Palestincima nakon kojeg su se specijalci povukli.

Na pitanje o tom napadu, izraelski vojni glasnogovornik kazao je da izraelska vojska "ne zna ništa o incidentu", dodajući da nijedan vojnik nije ušao u pojas Gaze od početka zračnih napada.

U rijetkom istupu od početka sukoba, šef Hamasa u egzilu Khaled Mechaal kazao je na televiziji Al-Jazira da njegov pokret "neće kapitulirati" i upozorio da "mračna sudbina" očekuje Izrael ako nogom kroči u Gazu.

"Ako učinite glupost pokretanja kopnene ofenzive, mračna sudbina čeka vas u Gazi. To će biti vaše prokletstvo, božji gnjev sručit će se na vas", dodao je Khaled Mechaal, koji živi u egzilu u Damasku.

Izraelski premijer Ehud Olmert, ministri vanjskih poslova Tzipi Livni i obrane Ehud Barak, održali su u petak konzultacije u Tel Avivu o nastavku vojne operacije u Gazi, u kojoj nakon zračnih udara kopnena ofenziva čini sve neizbježnijom.

Usprkos napadima, palestinsko raketiranje izraelskog teritorija nije prestalo.

Više od 360 raketa ukupno, prema Izraelu, usmrtilo je od 27. prosinca četiri osobe, među kojima jednog vojnika i dvanaestak ranjenih.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika