04.01.2009. / 09:44

Autor: Hina

Invazija na Gazu: ranjeno 30 izraelskih vojnika

Od trideset ranjenih vojnika, dvojica - jedan časnik i jedan vojnik, teže su ozlijeđeni, kazao je glasnogovornik, odlučno opovrgnuvši informaciju prema kojoj je riječ o poginulim vojnicima

Izraelski tenkovi u subotu su ušli u pojas GazeIzraelski tenkovi u subotu su ušli u pojas GazeTrideset izraelskih vojnika ranjeno je od početka kopnene ofenzive na pojas Gaze, od subote navečer, no nijedan nije smrtno stradao, izvijestio je u nedjelju ujutro izraelski vojni glasnogovornik u prvom službenom izvješću o žrtvama sukoba.

"Od trideset ranjenih vojnika, dvojica - jedan časnik i jedan vojnik, teže su ozlijeđeni", kazao je glasnogovornik, odlučno opovrgnuvši informaciju prema kojoj je riječ o poginulim vojnicima.

Ranije je iz Hamasa objavljeno kako je u sukobima u pojasu Gaze, koji su počeli u subotu navečer, poginulo devet izraelskih vojnika.

Hamas tvrdi da je u nedjelju tijekom borbi sa izraelskim vojnim snagama u Pojasu Gaze zarobio dva njihova vojnika, što izraelski izvori opovrgavaju.

Usto je izraelska strana priopćila kako je prema Izraelu ispaljen mali broj raketa. "Osam raketa kratkoga dometa i minobacačkih granata ispaljeno od početka kopnene operacije u smjeru Izraela i nije bilo žrtava", rekao je glasnogovornik.

Izraelci tvrde da su "ubili i ranili više desetaka" palestinskih boraca, a Hamas nije izvijestio koliki su gubici na njihovoj strani.

U sukobima na sjeveru pojasa Gaze, prema palestinskim medicinskim izvorima ozlijeđeno je puno palestinskih boraca, no do mnogih se vozila hitne pomoći nisu uspjela probiti.

Izraelske kopnene snage započele su invaziju na Gazu u subotu navečer. Prodoru pješadije i oklopnih snaga prethodilo je snažno topničko granatiranje. (Hina/M.Š.)

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika