Objavljeno u Nacionalu br. 686, 2009-01-05

Autor: Plamenko Cvitić

Gazeta

Kalinić devet godina čekao karte za koncert u Beču

Pavle Kalinić sa suprugom NedomPavle Kalinić sa suprugom NedomPročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić i njegova supruga Neala Novu godinu dočekali su u Beču. Razlog tomu je ponajviše čuveni Novogodišnji koncert, za koji se uvijek traži karta više. Karte, do kojih je gotovo nemoguće doći, Kalinić je čekao čak devet godina, i to ne za sebe nego za svoga punca.

"Bio je veliki zaljubljenik u klasičnu glazbu, kao i moj otac. Budući da je punac, na žalost, preminuo prije nego što smo uspjeli doći do karata, mislio sam karte dati ocu. No u međuvremenu je i on preminuo. Tako smo supruga i ja odlučili otići u Beč i doživjeti nezaboravno."

Zbog karata su ga, kaže, zvali i iz nekih veleposlanstava, nisu pitali za cijenu, no Kalinić nije htio ni čuti za prodaju. Prije šest je godina čak dvaput uspio doći do karata za božićni, ali ne i novogodišnji koncert, stoga prodaja karata, koje su ujedno bile i jedan od darova supruzi, nije dolazila u obzir, kaže Kalinić.

Novogodišnji koncert u Beču tradicionalni je koncert koji je prvi put izveden 1939., svake godine okupi veliki broj ljubitelja klasične glazbe. Osim Kalinića, među sretnicima je bio i HDZ-ovac Andrija Hebrang

Vezane vijesti

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić, izjavio je kako njegov ured o razornom potresu govori već… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika