12.11.2010. / 15:26

Autor: Nacional.hr

U Zagrebu pronađen radioaktivan otpad: Uklonili ga s Oranica

Na terenu se trenutno čeka ekipa kriminalističke policije, a nakon toga će ekipa Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost ukloniti nađeni otpad

Autor:
Igor Kralj/PIXSELLAutor: Igor Kralj/PIXSELLU zagrebačkoj ulici Kapačevski put (blizu Oranica) pronađene su odbačene kutije s mogućim opasnim otpadom, izvjestio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Kako je priopćeno iz Ureda, izlaskom na teren utvrđeno je da se radi o mogućem radioaktivnom otpadu te je na teren pozvana ekipa Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost (bivši Državni zavod za zaštitu od zračenja) i Ministarstvo za zaštitu okoliša.

Radi se o odbačenim dojavljivačima za požar i to dvadesetak kutija s većim dojavljivačima (svaki promjera oko 20 cm) i pedesetak kutija s malim dojavljivačima (svaki promjera oko 10 cm).

Nakon što je u popodnevnim satima otpad uklonjen, Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je da su u 'polovici kutija nađene radioaktivne tvari dok su druge kutije bile očišćene'.

Na teren je izašla i ekipa kriminalističke policije.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 12.11.10. 13:38

Dozivotni zatvor! Ako usljedi zalba, tada metak u celo!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.11.10. 16:11

Hrvatske prirodne ljepote su dobro poznate i to ne samo u Evropi. To je bogatsvo koje treba sacuvat, jer jednog dana kad budemo imali postenu vladu, a i kad se ljudi nauce da svi mi imamo i odgovornosti prema drzavi u kojoj zivimo, te prirodne ljepote ce biti jedan od glavnih nositelja privrede. Zato je za svaku osudu ovakvo neodgovorno ponasanje, i nadam se da ce pocinitelje pronac i kaznit.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 12.11.10. 17:42

Zatvor je jedno rjesenje Novcana kazna (koja treba da bude ogromna)je ta koja ce odvratiti zagadjivace od nepropisnog odlaganja opasnih materijala.U SAD su kazne tolike da te jednostavno bankrotiraju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika