04.01.2009. / 19:02

Autor: Hina

Više od 500 žrtava u Gazi, Perez tvrdi da nema okupacije

"Nije nam namjera zauzeti Gazu niti uništiti Hamas, već jedino teror. Hamasu treba ozbiljna lekcija. Sada ju dobiva", rekao je Peres u razgovoru za američku televizijsku mrežu ABC

Izraelski predsjednik Shimon Peres; Foto: WikipediaIzraelski predsjednik Shimon Peres; Foto: WikipediaČetrdeset i sedam Palestinaca ubijeno je u nedjelju u izraelskim napadima u Pojasu Gaze čime je broj stradalih na tom teritoriju od početka ofenzive 27. prosinca premašio 500, objavili su palestinski dužnosnici.

"Broj žrtava je dosegao najmanje 500, među kojima je 87 djece, ranjeno je više od 2.450 ljudi", priopćio je palestinski liječnik Muawiya Hassainen.

"Broj stradalih bi mogao biti i veći jer ima određen broj mrtvih i ranjenih na ulicama koje nismo mogli evakuirati", dodao je.

U napadima je dosad poginuo jedan izraelski vojnik, a tridesetak ih je ranjeno.

Izraelski predsjednik odbacio mogućnost primirja

Izraelski predsjednik Shimon Peres odbacio je u nedjelju mogućnost prekida vatre s Hamasom, ali je naglasio kako Izrael ne namjerava okupirati pojas Gaze.

"Nije nam namjera zauzeti Gazu niti uništiti Hamas, već jedino teror. Hamasu treba ozbiljna lekcija. Sada ju dobiva", rekao je Peres u razgovoru za američku televizijsku mrežu ABC.

Peres je također odbacio mogućnosti prekida vatre. "Ne prihvaćamo ideju da Hamas i dalje napada, a da mi proglasimo primirje. To nema smisla", zaključio je Peres.

"Mi smo bili strpljivi, pažljivi, suzdržani. Dali smo im bezbroj prilika. Ali Hamas čak ne može objasniti zašto puca i ne može sakriti da djeluje prema naredbama iz Irana. Iran ima dva satelita u regiji, Hezbolah u Libanonu i Hamas u Gazi", zaključio je Peres.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika