06.01.2009. / 17:40

 

Pokolj u Gazi: Izraelci tenkovima gađali školu UN-a, ubili najmanje 40 izbjeglica

Od krhotina granata je i ranjen veći broj osoba, od čega su sve izbjeglice i lokalni stanovnici, tvrde bolnički izvori. Navode o napadu i broju žrtava su kasnije potvrdili djelatnici UN-a

Foto: ReutersFoto: ReutersNajmanje 40 Palestinaca poginulo je u napadu izraelskih tenkova na školu UN-a u izbjegličkom kampu u Jabalyji u pojasu Gaze, objavili su izvori iz dviju palestinskih bolnica, a prenose agencije.

Dvije tenkovske granate eksplodirale su pred školom i šrapnelima zasule ljude pred zgradom i u njoj. U tu su se školu stotine Palestinaca sklonile od sukoba izraelske vojske s gerilcima Hamasa.

Nekoliko desetaka ljudi ranjeno je u tom napadu, službeno je priopćila palestinska strana, a glasnogovornik izraelske vojske rekao je da još provjerava taj podatak.

Bolničke vlasti u Gazi kažu da je od početka izraelskoga napada 27. prosinca poginulo 635 Palestinaca, a 2.900 je ranjeno.

Od krhotina granata je i ranjen veći broj osoba, od čega su sve izbjeglice i lokalni stanovnici, tvrde bolnički izvori. Navode o napadu i broju žrtava su kasnije potvrdili djelatnici UN-a.

Prema bolničkim izvorima, riječ je o izbjeglicama i lokalnim stanovnicima, što je potvrđeno i iz UN-a. U jučerašnjem napadu na drugu UN-ovu školu, u kojoj su u to vrijeme boravile izbjeglice, podinule su tri osobe. UN je poslije izjavio kako su izraelskim vlastima već dali koordinate spomenutih zgrada, upravo kako bi se ovakav pokolj izbjegao. (H.Š., Hina)

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika