06.01.2009. / 23:29

Autor: Hina

Hugo Chavez izraelsku ofenzivu u Gazi nazvao palestinskim holokaustom

'Predsjednika Izraela u ovome bi trenutku trebalo odvesti na Međunarodni kazneni sud zajedno s predsjednikom Sjedinjenih Država', kazao je Chavez

Hugo ChavezHugo ChavezVenezuelski predsjednik Hugo Chavez u utorak je izraelsku ofenzivu u Gazi nazvao palestinskim holokaustom i dodao da bi predsjednicima Izraela i Sjedinjenih Država trebalo suditi na međunarodnome sudu.

"Holokaust, eto što se upravo događa u Gazi", rekao je Chavez za televiziju. "Predsjednika Izraela u ovome bi trenutku trebalo odvesti na Međunarodni kazneni sud zajedno s predsjednikom Sjedinjenih Država", kazao je on.

Socijalist Chavez žestoki je kritičar izraelskoga saveznika SAD-a. Venezuelski predsjednik tu zemlju naziva dekadentnim carstvom, a u ponedjeljak je optužio službeni Washington da je otrovao nekadašnjega palestinskog predsjednika Jasera Arafata kako bi destabilizirao Bliski istok i opravdao izraelske upade uz američki blagoslov.

Izrael je pod međunarodnim pritiskom da ostvari prekid vatre s Hamasom i da prekine ofenzivu u kojoj je dosad ubio šest stotina Palestinaca, među njima i više od četrdesetero koji su stradali u utorak u napadu na školu koju vode Ujedinjeni narodi. (P.H.)

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika