07.01.2009. / 20:28

Autor: Hina

Izrael prihvatio egipatski prijedlog: Glavni uvjet sprečavanje naoružanja Hamasa

Izraelski glasnogovornik Mark Regev je rekao da Izrael želi "održivo rješenje", koje bi uključivalo prekid raketnih i minobacačkih napada i mehanizme koji bi osigurali da se Hamas ne može opet naoružati nakon što se postigne primirje

Izraelski predsjednik Shimon PeresIzraelski predsjednik Shimon PeresIzrael prihvaća načela Egipatskog prijedloga za primirje u Pojasu Gaze no dvije zemlje još trebaju dogovoriti ključne pojedinosti toga kako će ona biti provedena, rekao je u srijedu viši izraelski dužnosnik.

Egipatski prijedlog poziva na prekid borbi kao i na spriječavanje ponovnog naoružavanja Hamasa, što je ključni izraelski uvjet. Izraelski glasnogovornik Mark Regev je rekao da Izrael želi "održivo rješenje", koje bi uključivalo prekid raketnih i minobacačkih napada i mehanizme koji bi osigurali da se Hamas ne može opet naoružati nakon što se postigne primirje.

"Postoji slaganje glede načela ali prevođenje tih načela u praksu izazov je koji je još uvijek pred nama", rekao je izraelski dužnosnik.

Viši dužnosnik izraelskog ministarstva obrane Amos Gilad otputovat će u četvrtak u Kairo na razgovore o tim pitanjima, rekli su dužnosnici.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika