08.01.2009. / 07:28

Autor: Hina

Izrael priznao da Palestina nije ispalila rakete iz UN-ove škole

Izraelski vojni dužnosnici u utorak su rekli da su militanti ispalili rakete iz škole i da je taj napad izazvao paljbu izraelskog topništva u blizinu škole pri čemu je u u izbjegličkom logoru Jabalia ubijeno više od 40 Palestinaca

Izraelski vojnik i palestinski zarobljeniciIzraelski vojnik i palestinski zarobljeniciIzrael je stranim diplomatima u srijedu rekao da palestinski gerilci nisu ispalili rakete iz kompleksa škole koja je pod upravom Ujedinjenih naroda, rekao je UN-ov dužnosnik.

Izraelski vojni dužnosnici u utorak su rekli da su militanti ispalili rakete iz škole i da je taj napad izazvao paljbu izraelskog topništva u blizinu škole pri čemu je u u izbjegličkom logoru Jabalia ubijeno više od 40 Palestinaca.

"Izraelska vojska privatno informira diplomate da militanti u Jabaliji nisu otvorili vatru iz kompleksa škole UNRWA-a, nego izvan nje", rekao je Chris Gunnes, glasnogovornik UN-ove agencije za pomoć.

Gunnes je rekao da je tvrdnja predstavljala "veliku optužbu protiv neutralne UN-ove agencije za razvoj" koja se "u jednom danu pokazala potpuno neutemeljenom". Glasnogovornik izraelske vojske nije želio dati komentar.

Prema izvješću palestinskih liječnika, u izraelskom napadu na zgradu škole na sjeveru pojasa Gaze pod upravom UN-a, u utorak su ubijene 43 osobe, a više od stotinu ih je ranjeno. Prema UN-ovim informacijama poginulo je 30 osoba, a ranjeno ih je 55.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u utorak je izjavio kako su napadi na škole pod zaštitom UN-a "potpuno neprihvatljivi". Istaknuo je kako u takvim zgradama utočište pronalaze Palestinci koji su ostali bez domova u izraelskim napadima, što je "izraelskoj vojsci i izraelskim vlastima i te kako poznato". (P.H.)

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika