09.01.2009. / 15:08

Autor: Hina

Stabilizacija kriznog stanja: Srbija dogovorila isporuku plina i s Austrijom

Dnevno su dovoljna dva milijuna prostornih metara plina iz Mađarske, te tri milijuna iz Njemačke kako bi svi domovi građana Srbije bili topli, a industrija funkcionirala, rekao je Tadić

Predsjednik Srbije Boris TadićPredsjednik Srbije Boris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u petak da je s austrijskom vladom dogovorena isporuka dva do tri milijuna prostornih metara plina Srbiji i, bude li potrebno, ta će količina plina biti preuzeta.

Taj plin nije posuđen, već ga Srbija plaća, rekao je Tadić novinarima i ocijenio da bi isporuka iz Austrije osigurala punu stabilnost Srbiji.

Europske zemlje pokazale su veliku solidarnost izlazeći u susret Srbiji, dodao je Tadić koji očekuje da će se tijekom dana rusko-ukrajinski problem oko opskrbe plinom početi rješavati.

Dogovor s Austrijom slijedio je nakon što je službeni Beograd osigurao isporuku plina Srbiji s Njemačkom i Mađarskom.

Dnevno su dovoljna dva milijuna prostornih metara plina iz Mađarske, te tri milijuna iz Njemačke kako bi svi domovi građana Srbije bili topli, a industrija funkcionirala, rekao je Tadić.

Srbijanski predsjednik u četvrtak se s mađarskim premijerom Ferencom Gyurcsanyem dogovorio da će Mađarska, sukladno mogućnostima, dnevno ustupati Srbiji do dva milijuna prostornih metara plina iz vlastitih zaliha, a tijekom dana dogovor je sklopljen i s njemačkom vladom.

Direktor poduzeća "Srbijagas" Dušan Bajatović u petak je kazao da će u idućih osam dana iz Njemačke u Srbiju stizati 2,7 milijun prostornih metara plina te da je sustav za opskrbu plinom stabilan.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika