10.01.2009. / 10:06

Autor: Hina

Opskrba BiH plinom djelomično obnovljena zahvaljujući pomoći iz Srbije

Tvrtka Sarajevo gas potvrdila je kako je od jutarnjih sati počelo punjenje sustava plinom i dostava krajnjim potrošačima na području glavnog grada BiH koji u cijelosti ovisi o plinskom grijanju

Opskrba Bosne i Hercegovine plinom djelomično je obnovljena u subotu ujutro nakon što je iz Srbije isporučena interventna količina tog energenta i to za kućanstva koja nemaju drugu mogućnost grijanja.

Tvrtka Sarajevo gas potvrdila je kako je od jutarnjih sati počelo punjenje sustava plinom i dostava krajnjim potrošačima na području glavnog grada BiH koji u cijelosti ovisi o plinskom grijanju.

Prema navodima direktora poduzeća BH gas Almira Bećarevića, sa srbijanskim distributerom "Srbijagasom" sklopljen je ugovor o isporuci 20 tisuća prostornih metara plina na sat i on bi trebao biti na snazi sve dok se ne obnove isporuke plina iz Rusije u punom kapacitetu.

Bećarević je lokalnim medijima potvrdio kako je do sklapanja ugovora došlo prije svega zahvaljujući razumijevanju što ga je za teško stanje u BiH pokazao srbijanski predsjednik Boris Tadić.

"Zahvaljujem predsjedniku Tadiću jer je u vrijeme nestašice plina u Europi dao političku suglasnost za ovu pomoć", kazao je Bećarević.

BH gas trenutačno pregovara o nabavi plina iz rezervi drugih zemalja poput Njemačke, Mađarske i Austrije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika