10.01.2009. / 10:08

Autor: Hina

Rat u Gazi i dalje bjesni

Broj poginulih Palestinaca popeo se na 748, a Hamas tvrdi da su trećina poginulih djeca. Na izraelskoj je strani deset poginulih vojnika i tri civila

Izrael nastavlja svoju vojnu akciju u pojasu Gaze, a Hamas je uzvratio s novim projektilima po izraelskom teritoroju, izvješćuje u subotu Reuters, podsjećajući da pozivi međunarodne zajednice za zaustavljanjem dvotjednog sukoba nisu urodili plodom.

Broj poginulih Palestinaca popeo se na 748, a Hamas tvrdi da su trećina poginulih djeca. Na izraelskoj je strani deset poginulih vojnika i tri civila.

U 15 zračnih napada izvedenih u subotu poginulo je 15 pripadnika Hamasa, priopćila je izraelska vojska. Ciljevi su, kako je priopćeno, bile raketne lansirne rampe i tuneli za krijumčarenje oružja.

Hamas je u petak ispalio 30 a u subotu dva raketna projektila na jug Izraela.

Izraelski premijer Ehud Olmert je rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o "trenutnom i trajnom prekidu vatre" nazvao "neizvedivom", dok Hamas progovora da ih nitko o rezoluciji nije konzultirao.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon je u telefonskom razgovoru s Olmertom izrazio "razočaranje zbog nastavka kopnene bitke".

Prema diplomatima, mirovni pregovori u Egiptu, na kojima sudjeluju Izrael, Palestinska samouprava i Hamas, ne obećavaju previše.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika