11.01.2009. / 10:03

Autor: Hina

Izrael nastavlja bombardirati Gazu

Unatoč sve većem broju žrtava i razaranjima, Hamasov čelnik u egzilu Khaled Meshaal odbacio je mogućnost pregovora o prekidu vatre dok ne prestane nasilje

Izraelski zrakoplovi i topništvo nastavili su u nedjelju bombardirati grad Gazu nakon što je Izrael zaprijetio da će intenzivirati ofenzivu protiv Hamasa, u kojoj je u 16 dana ubijeno više od 850 Palestinaca.

Unatoč sve većem broju žrtava i razaranjima, Hamasov čelnik u egzilu Khaled Meshaal odbacio je mogućnost pregovora o prekidu vatre dok ne prestane nasilje.

"Neka se Izrael prvo povuče, neka prvo stane agresija, neka se otvore prijelazi onda se može razmatrati pitanje primirja", rekao je Meshaal u Damasku u govoru koji je prenijela televizija.

Ignorirajući poziv Vijeća sigurnosti UN-a na trenutačni prekid vatre, izraelska vojska nastavila je akcije na palestinskim područjima napavši prije zore nekoliko četvrti Gaze.

Poginulo je četvero Palestinaca, a nekoliko desetaka je ozlijeđeno, prema bolničkim izvorima.

Prema očevicima, izraelski tenkovi ušli su u zoru u četvrt šeika Adžlina, u pregrađu grada. Bombardirana je također četvrt Tall al-Hawa u središtu grada te Zeitun.

Prema palestinskim izvorima, u izraelskoj ofenzivi u pojasu Gaze poginulo je najmanje 854 Palestinaca, među kojima 270 djece i 98 žena. Ozlijeđeno je više od 3.490 ljudi.

Izraelska vojska tvrdi da je ubila 550 militanata, 250 u zračnim napadima i 300 u kopnenoj ofenzivi.

Na izraelskoj strani, poginulo je troje civila i 10 vojnika.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika