13.01.2009. / 11:57

Autor: Hina

Žestoki sukobi tijekom noći u Gazi, poginulo 10 Palestinaca

Izraelski tenkovi su prije zore upali u Tal al-Hawu, Sheik Ajlimei i Zeitoun, četvrti na periferiji grada Gaze, gdje su se sukobili s palestinskim aktivistima

Palestinci nakon izraelskog napadaPalestinci nakon izraelskog napadaDeset Palestinaca poginulo je tijekom noći sa ponedjeljka na utorak u žestokim sukobima palestinskih boraca i izraelske vojske koja je uz potporu tenkova i zrakoplovstva ušla u tri četvrti grada Gaze, 18. dana ofenzive u kojoj je poginulo više od 900 ljudi.

Izraelski tenkovi su prije zore upali u Tal al-Hawu, Sheik Ajlimei i Zeitoun, četvrti na periferiji grada Gaze, gdje su se sukobili s palestinskim aktivistima koji su na njih ispaljivali minobacačke granate i rakete, rekli su svjedoci.

Izraelski tenkovi i zrakoplovi su tijekom upada bombardirali nekoliko ciljeva, dodali su. Najmanje 10 Palestinaca je ubijeno posljednjih sati u i oko grada Gaze i u izraelskim napadima u drugim područjima, prema medicinskim izvorima.

Više desetaka kuća je uništeno i oštećeno u te tri četvrti grada, rekli su svjedoci.

Oružani ogranak Hamasa, Brigade Ezzedine al-Qassam, tvrdi da je uništio dva izraelska tenka u Zeitounu i ubio neodređen broj vojnika u selu Khouzaa, blizu Khan Younesa, što je izraelska vojska demantirala.

Prema riječima šefa hitne službe u Gazi, najmanje 930 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj ofenzivi, među kojima 277 djece, 97 žena i 92 starije osobe, a više do 4 200 je ranjeno. (P.H.)

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika