13.01.2009. / 17:00

Autor: Hina

Hamas: Ima izgleda da prihvatimo egipatski plan

"Ima izgleda da prihvatimo egipatski plan" ako se u nj unesu Hamasove "važne primjedbe", rekao je za televiziju Al-Džaziru

Foto: ReutersFoto: ReutersMusa Abu Marzuk, drugi čovjek Hamasova političkog ureda koji djeluje u Damasku, rekao je u utorak kako ima izgleda da taj pokret prihvati egipatski plan za prekid vatre ako se u nj unesu izmjene.

"Ima izgleda da prihvatimo egipatski plan" ako se u nj unesu Hamasove "važne primjedbe", rekao je za televiziju Al-Džaziru.

Prihvati li se taj plan, bit će to izmjene koje je pokret tražio od samog početka, a to su "izraelsko povlačenje, prekid vatre i otvaranje prijelaza" iz Gaze.

Izaslanstvo Hamasa, koje nadzire Gazu od lipnja 2007., u utorak je u Kairu bilo na ključnim razgovorima s egipatskim posrednicima.

Egipat je iznio plan o prekidu vatre u tri točke i nada se da će se Hamas o njemu brzo očitovati. U tom bi se slučaju prekid vatre mogao proglasiti već krajem tjedna.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika