15.01.2009. / 19:00

Autor: Hina

U Gazi ubijen šef Hamasove policije

"Tijekom zajedničke operacije izraelske vojske i Shin Bettha (unutarnje sigurnosne službe) zrakoplovi su napali zgradu u Gazi u kojoj su bili Said Siam, njegov brat Ijad Siam i još tri osobe"

Said Siam bio je zadužen za policiju i sigurnosne službeSaid Siam bio je zadužen za policiju i sigurnosne službeIzraelska vojska je priopćila da je u četvrtak u Gazi ubila Saida Siama, Hamasova ministra unutarnjih poslova. Said Siam bio je jedan od najviših Hamasovih dužnosnika, zadužen za policiju i sigurnosne službe, čiji su mnogi pripadnici sudjelovali u raketnim napadima na Izrael.

Vjeruje se da je Siam bio pripadnik tvrde političke struje unutar Hamasa te da je bio ključna poveznica između političkih i vojnih dužnosnika.

"Tijekom zajedničke operacije izraelske vojske i Shin Bettha (unutarnje sigurnosne službe) zrakoplovi su napali zgradu u Gazi u kojoj su bili Said Siam, njegov brat Ijad Siam i još tri osobe", rekao je glasnogovornik izraelske vojske za France Presse.

"Cilj je postignut", istaknuo je.

Palestinski bolnički izvori su izjavili da su dvije osobe ubijene u tom napadu na sjeveru grada Gaze i da je jedna od žrtava Ijad Saim, a da drugo mrtvo tijelo još nije identificirano. (M.Š./Hina)

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika