16.01.2009. / 11:11

Autor: Hina

U Kini počele isplate odšteta zbog trovanja melaminom

Par o kojem nisu poznate pojedinosti prihvatio je 200.00 juana ili 22 000 eura od tvrtke Sanlu kao odštetu za smrt petomjesečnog sina prošle godine

Oko 296.000 dojenčadi i male djece u Kini oboljelo je od mlijeka zagađenog melaminomOko 296.000 dojenčadi i male djece u Kini oboljelo je od mlijeka zagađenog melaminomRoditelji djeteta koje je umrlo u Kini nakon konzumiranja mlijeka zagađenog melaminom prvi su prihvatili odštetu kako bi odustali od sudskog postupka protiv tvrtke koja je izazvala skandal, javlja u petak agencija Nova Kina.

Par o kojem nisu poznate pojedinosti prihvatio je 200.00 juana ili 22 000 eura od tvrtke Sanlu kao odštetu za smrt petomjesečnog sina prošle godine, precizira agencija.

Korporacija Sanlu, prvooptuženi proizvođač u krizi mlijeka zagađenog melaminom, koji proizvodi jeftino i popularno zamjensko mlijeko, optužen je da je mjesecima tajio štetnost svog proizvoda.

Bivša šefica Sanlua Tian Wenhua (66) izašla je prošlog mjeseca na sud u Shijiazhuangu.

Protiv ukupno 21 osobe vode se sudski postupci zbog proizvodnje i prodaje toksičnih i opasnih prehrambenih proizvoda, ali presude još nisu izrečene. Oko 60 osoba uhićeno je u sklopu te afere.

Sanlu i još 21 drugo poduzeće za preradu mlijeka nude po 200.000 juana obiteljima djece koja su umrla, prenosi Nova Kina,

Trideset tisuća juana nude obiteljima djece koja imaju bubrežne kamence i druge teške bubrežne probleme i 2.000 juana za manje teške slučajeve, dodaje agencija.

Oko 296.000 dojenčadi i male djece oboljelo je od mlijeka zagađenog melaminom u Kini, prema posljednjim podacima kineskog ministarstva zdravstva. (P.H.)

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika