17.01.2009. / 15:52

Autor: Hina

Izrael ostvario svoje ciljeve i namjerava prekinuti napad na Gazu

Pritom je Izrael zadržao pravo da uzvrati u slučaju da Hamas otvori vatru

Govor premijera Ehuda Olmerta najavljen je za 22 sata. Na slici sa Tzipi LivniGovor premijera Ehuda Olmerta najavljen je za 22 sata. Na slici sa Tzipi LivniIzrael namjerava prekinuti ofenzivu na Pojas Gaze i bez sporazuma s Hamasom jer je ostvario svoje ciljeve, rekao je u subotu jedan visoki izraelski dužnosnik.

"Cilj nam je objaviti, kad to odobri kabinet, prestanak vojnih aktivnosti jer vjerujemo da su naši ciljevi ostvareni", rekao je taj dužnosnik pod uvjetom da ostane anoniman.

Sigurnosni kabinet izraelske vlade sastat će se u 19,30 sati po lokalnom vremenu (u 18,30 po srednjoeuropskome), a u 22 sata naciji će govoriti premijer Ehud Olmert.

"S Hamasom nije sklopljen sporazum i, naravno, otvori li Hamas vatru na izraelske vojnike i nastavi li raketiranje Izraela, Izrael zadržava pravo da uzvrati", dodao je taj dužnosnik.

U Bejrutu je jedan Hamasov dužnosnik rekao da će se gerilci nastaviti boriti sve dok Izrael ne ispuni njihove zahtjeve, što se uglavnom odnosi na prestanak blokade Pojasa Gaze.

Drugi izraelski dužnosnik rekao je kako očekuje da kabinet proglasi jednostrani prekid vatre i postigne dogovor s Egiptom o jačanju sigurnosnih mjera na granici između Gaze i Egipta.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika