17.01.2009. / 18:30

Autor: Hina

Međunarodni summit o Gazi u nedjelju u Egiptu

Priroda sastanka ovisit će o odluci izraelskoga sigurnosnog kabineta u subotu navečer o tome hoće li Izrael jednostrano prekinuti napade na Pojas Gaze

Ban Ki-moon i egipatski predsjednik Hosni MubarakBan Ki-moon i egipatski predsjednik Hosni MubarakEgipat je pozvao predsjednike država i vlada, posebice europske, te palestinskoga predsjednika Mahmuda Abasa na sastanak na vrhu o stanju u Gazi u nedjelju u Šarm el-Šeiku, objavila je državna agencija Mena.

Pozivnice su, među ostalima, dobili francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero te predsjednici britanske i talijanske vlade Gordon Brown i Silvio Berlusconi. Domaćin sastanka bit će egipatski predsjednik Hosni Mubarak, a na sastanku će biti i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon i palestinski predsjednik Mahmud Abas. Poziv je dobila i njemačka kancelarka Angela Merkel, ali ona se ispričala.

Priroda sastanka ovisit će o odluci izraelskoga sigurnosnog kabineta u subotu navečer o tome hoće li Izrael jednostrano prekinuti napade na Pojas Gaze, javila je Mena.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika