17.01.2009. / 19:20

Autor: Hina

U Sarajevu prosvjedi zbog Gaze, Dodik podržao Izrael

Vidjele su se i poruke na kojima je stajalo kako je Gaza danas ono što je bilo Sarajevo tijekom srpske opsade od 1992. do 1995. godine

Milorad DodikMilorad DodikNekoliko stotina prosvjednika u subotu je u središtu Sarajeva tražilo prekid nasilja u Gazi i osudilo politiku Izraela prema Palestincima, a premijer Republike Srpske istodobno je podupro izraelske akcije na tom području.

Okupljeni su tijekom mirne šetnje nosili palestinske zastave te natpise kojima su pozivali međunarodnu zajednicu da zaustavi pokolj Palestinaca u Gazi.

Vidjele su se i poruke na kojima je stajalo kako je Gaza danas ono što je bilo Sarajevo tijekom srpske opsade od 1992. do 1995. godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik tijekom dana je, međutim, poslao pismo izraelskome predsjedniku Shimonu Peresu u kojemu mu izražava osobnu potporu i razumijevanje za ono što Izraelska vojska trenutačno radi u Pojasu Gaze.

Kako je priopćeno iz Dodikova ureda, premijer je u pismu naveo da "razumije tešku poziciju u kojoj su Izrael i njegovi građani".

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika