17.01.2009. / 20:33

Autor: Hina

Summit o Gazi u Egiptu: Njemačka potvrdila sudjelovanje

Egipat je pozvao strane i posebice europske čelnike, ali ne Izraelce i Palestince na summit o Gazi

Nicolas Sarkozy i Angela MerkelNicolas Sarkozy i Angela MerkelNjemačka je u subotu potvrdila da će se u nedjelju u Šarm el-Šeiku održati summit o Gazi na kojem će sudjelovati kancelarka Angela Merkel prije odlaska u Tel Aviv.

"Kancelarka Angela Merkel će u nedjelju sudjelovati na summitu o Gazi i zatim odlazi u Tel Aviv na susret s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom", rekao je zamjenik glasnogovornika njemačke vlade Thomas Steg.

Egipat je pozvao strane i posebice europske čelnike, ali ne Izraelce i Palestince na summit o Gazi u nedjelju u Šarm el-Šeik, doznalo se ranije od diplomatskih izvora u Kairu.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy će supredsjedati tim sastankom s egipatskim kolegom Hosnijem Mubarakom, nakon tri tjedan izraelske ofenzive na Gazu, objavila je Elizejska palača u subotu.

Francuski bi se predsjednik nakon Egipta također trebao zaputiti u Izrael, priopćili su francuski izvori.

Zapatero odlazi na summit u Šarm el-Šeik

Šef španjolske vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero sudjelovati će u nedjelju na summitu o Gazi organiziranom u Šarm el-Šeiku, objavljeno je u subotu iz njegova ureda.

Egipat je pozvao predsjednike država i vlada, posebice europske, na sastanak na vrhu o stanju u Gazi u nedjelju u Šarm el-Šeiku. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy potvrdio je svoj dolazak na sastanak kojemu će supredsjedati uz domaćina Hosnija Mubaraka.

Madrid je krajem dana najavio Zapaterovo sudjelovanje, nakon razmatranja o slanju španjolskog ministra vanjskih poslova Miguela Angela Moratinosa.

U nedjelju u Šarm el-Šeiku očekuje se dolazak i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, njemačke kancelarke Angele Merkel i britanskog premijera Gordona Browna.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika