19.01.2009. / 12:43

Autor: Hina

Hamas tvrdi da je izgubio samo 48 boraca, Izrael tvrdi da je ubio najmanje 500

Ukupno je u izraelskoj ofenzivi poginulo više od 1300 osoba

Ožalošćeni pored tijela Palestinaca poginulih u izraelskoj ofenziviOžalošćeni pored tijela Palestinaca poginulih u izraelskoj ofenziviHamas je u ponedjeljak priopćio da je u izraelskoj ofenzivi na Pojas Gaze poginulo samo 48 njegovih boraca.

Palestinski islamistički pokret ponovno je zaprijetio da će opet napasti ako Izrael ne povuče sve svoje postrojbe za tjedan dana, dodavši da je zadržao svoje kapacitete za ispaljivanje raketa.

"Objavljujemo našem narodu da je ubijeno 48 boraca Kasama", izjavio je na konferenciji za tisak u Gazi Abu Ubeida, glasnogovornik vojnog ogranka Hamasa, brigada Ezedin Al-Kasam.

Izrael tvrdi da je ubio više od 500 Hamasovih boraca u ofenzivi započetoj 27. prosinca. Ukupno je u izraelskoj ofenzivi poginulo više od 1300 osoba.

Abu Ubeida je naglasio da je u sukobima poginulo "najmanje 80 izraelskih vojnika". Izrael ja objavio smrt deset svojih vojnika.

Glasnogovornik je također kazao da Izraelci nisu postigli cilj jer je Hamas i dalje sposoban ispaljivati rakete na izraelski teritorij.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika