19.01.2009. / 13:11

Autor: Hina

Materijalna šteta u Gazi procijenjena na gotovo dvije milijarde dolara

U agresiji su uništeni infrastruktura, javne i privatne zgrade pa čak i zgrada UN-ove agencije za pomoć (UNRWA) te je potpuno paraliziran društveni i gospodarski život

Šteta prouzročena izraelskom ofenzivomŠteta prouzročena izraelskom ofenzivomIzraelska trotjedna ofenziva na Pojas Gaze prouzročila je štetu procijenjenu na gotovo dvije milijarde američkih dolara, priopćio je u ponedjeljak palestinski Središnji ured za statistiku (PCBS).

Najmanje 22.000 privatnih i javnih zgrada je oštećeno ili uništeno, rekao je direktor PCBS-a Loai Šabane. Osim infrastrukture veliku štetu je pretrpjelo i gospodarstvo.

U agresiji su uništeni infrastruktura, javne i privatne zgrade pa čak i zgrada UN-ove agencije za pomoć (UNRWA) te je potpuno paraliziran društveni i gospodarski život, istaknuo je.

Šabane je procijenio da početni gubitci, koje je pretrpjelo gospodarstvo i infrastruktura od početka izraelske ofenzive 27. prosinca pa sve do poziva na primirje u subotu, nadmašuju 1,9 milijarda dolara.

Najoštećenija gospodarska djelatnost je poljoprivreda s više od 80 posto uništene zemlje.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika