21.01.2009. / 19:05

Autor: Hina

Prvi dan na poslu: Obama razgovarao sa palestinskim i izraelskim čelnicima

"Obama je potvrdio da će on i njegova administracija u potpunosti surađivati s predsjednikom Abasom kako bi postigli mir u regiji", rekao je Saeb Erekat, palestinski predstavnik u mirovnim pregovorima s Izraelom, izvijestio je Reuters

Predsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack Obama u srijedu je u telefonskom razgovoru s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom i izraelskim premijerom Ehudom Olmertom obećao da će se zauzeti za postizanje trajna mira na Bliskom istoku, rekli su dužnosnici.

"Obama je potvrdio da će on i njegova administracija u potpunosti surađivati s predsjednikom Abasom kako bi postigli mir u regiji", rekao je Saeb Erekat, palestinski predstavnik u mirovnim pregovorima s Izraelom, izvijestio je Reuters.

Abas je rekao da je njegov glasnogovornik čestitao Obami na preuzimanju dužnosti predsjednika SAD-a i zatražio od njega da radi na postizanju pravedna i trajna mira na temelju međunarodnih rezolucija i arapske mirovne inicijative, prenijela je agencija dpa.

Ured za odnose s javnošću izraelske Vlade priopćio je da su Obama i Olmert razgovarali o stanju u Pojasu Gaze pod Hamasovom upravom gdje je u nedjelju nastupilo krhko primirje.

Olmert je Obami rekao da je "za stabilizaciju i promicanje diplomatskog procesa između Izraela i palestinskih vlasti" najvažnije spriječiti ponovno naoružavanje Hamasa, kaže se u izjavi Olmertov Ureda, prenosi Reuters. U izjavi se dodaje i da je Olmert Obami rekao kako se Izrael priprema za opskrbu 1,5 milijuna stanovnika u Pojasu Gaze nužnom dobrotvornom pomoći.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika