22.01.2009. / 10:01

Autor: Martina Čizmić

Gdje je Fidel Castro?

Kako se već dugo nije pojavljivao u medijima, pojavila su se nagađanja o njegovom lošem fizičkom zdravlju

Nakon što je bivši kubanski predsjednik propustio pojaviti se na proslavi 50 godišnjice Kubanske revolucije, pojavila su se nagađanja da mu se zdravstveno stanje pogoršalo. No, argentinska predsjednica Christina Fernandez de Kirchner odbacila je takva nagađanja nakon sastanka sa Fidelom Castrom.

"Razgovarala sam sa Fidelom i mogu reći da se čini zdravim", rekla je nakon jednosatnog sastanka na Kubi. Istaknula je kako su razgovarali o novoizabranom američkom predsjedniku Obami koji je ostavio dobar dojam na Fidela.

Njegovo nepojavljivanje u javnosti pokrenulo je nagađanja da mu se zdravlje pogoršava, što je pokušao opovrgnuti trenutni kubanski predsjednik i Fidelov brat, Raul Castro. On je rekao da mu je brat dobro te da mnogo čita i vježba.

"Mislite li da bi mogao planirati put u Europu da mi je brat bolestan? Ne, on je dobro. Čak mi pomaže sa predsjedničkim obavezama", rekao je Raul.

Fidel se posljednji put pojavio u javnosti 2006. prije operacije crijeva, a prije gotovo godinu dana odstupio je sa mjesta predsjednika Kube.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika