22.01.2009. / 19:34

Autor: Nacionalova redakcija

Luksuzna Sadamova jahta vraća se u Irak

Ocean Breeze duga je 82 metra, na nju se može ukrcati 35 članova posade i 30 gostiju. Slike ove luksuzne jahte pogledajte u Nacionalovoj fotogaleriji

Ocean BreezeOcean BreezeImovinski spor oko luksuzne jahte bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina dovršen je i biti će premještena iz Grčke u luku na sjeveru Iraka, pripćile su iračke vlasti.

Jahta Ocean Breeze bila je usidrena u luci Nice od 31siječnja 2008. do dovršenja sudskog procesa, a trenutno se nalazi u Grčkoj.

Iračke vlasti su još u studenome najavile da namjeravaju prodati jahtu, no nitko nije ponudio prihvatljivu cijenu. "Primili smo ponude nekolicine zainteresiranih kupaca, no niti jedan nije ponudio odgovarajuću cijenu", kazao je glasnogovornik iračke vlade Ali al-Dabbagh.

Tvrtka posrednik u prodaji jahti željela je Sadamovu jahtu prodati za 23 milijuna eura, no iračke vlasti su uspjele dokazale vlasništvo nad njom.

Ocean Breeze duga je 82 metra, na nju se može ukrcati 35 članova posade i 30 gostiju. Slike ove luksuzne jahte pogledajte u Nacionalovoj fotogaleriji.

Fotogalerija

  • Ocean Breeze
  • Sadam Husein

Vezane vijesti

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Tri mjeseca nakon što su postali roditelji, r'n'b pjevačica Beyonce Knowles i njezin suprug, reper Jay-Z otputovali su na odmor gdje se 30-godišnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika