23.01.2009. / 09:11

Autor: Martina Čizmić

Obama dobio "BarackBerry"

Bijela kuća nije željela otkriti nikakve dodatne informacije o mobilnom telefonu koji je u SAD-u već dobio ime "BarackBerry".

Kada imate predsjednika jedne od najmoćnijih država svijeta koji je, po vlastitom priznanju, ovisnik o mobilnom telefonu, imate i potencijalni problem. Jer, tko može garantirati da će njegov razgovor sa tog mobilnog telefona biti u potpunosti siguran.

Iako ga je Tajna služba prvo prestrašila informacijom kako neće moći koristiti svoj omiljeni BlackBerry, iz Bijele kuće poslali su priopćenje u kojem ipak obavještavaju javnost da Obama neće morati odustati od tog vida komunikacije.

Naime, odluka da Obama zadrži svoj mobilni telefon je "kompromis koji mu omogućava da ostane u kontaktu sa svojim šefovima osoblja i uskim krugom dobrih prijatelja".

Novi BlackBerry imati će ograničene opcije i pojačanu sigurnost, kako bi Obamina komunikacija zaista ostala privatna.

Bijela kuća nije željela otkriti nikakve dodatne informacije o mobilnom telefonu koji je u SAD-u već dobio ime "BarackBerry".

U medijima se pojavila informacija kako je National Security Agency već odobrila 3,350 dolara vrijedan mobilni telefon za Obamu, ali ta informacija nije ni potvrđena ni opovrgnuta.

Ni prijašnji predsjednici SAD-a nisu se mogli služiti blagodatima novih tehnologija. George W. Bush morao se odreći e-maila jer su se tajne službe bojale da bi njegove poruke netko mogao presresti i čitati. Bill Clinton je tijekom njegovih osam godina u Bijeloj kući poslao samo 2 e-maila. Prvi kojim je testiran cijeli sistem, a drugi astronautu Johnu Glennu prije njegovog puta u svemir 1998.

Vezane vijesti

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei je predstavio verzije mobitela Ascend P1 TD-SCDMA i 2600 mAh XL na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012 u Šangaju. Ascend P1 TD-SCDMA bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika