23.01.2009. / 17:44

Autor: Hina

UN: Palestinski bijes bi utišala neovisna istraga zločina

Važno je da se odrede odgovorni za smrt i razaranje palestinske infrastrukture i to jednim vjerodostojnim mehanizmom koji će 'te emocije kanalizirati u vjeru u vladavinu prava', dodao je

PalestinkaPalestinkaIzraelska invazija na Gazu ojačala je ekstremiste i sad bi samo vjerodostojna i neovisna istraga navodnih zločina mogla utišati palestinski bijes, rekao je u petak jedan dužnosnik Ujedinjenih naroda.

John Ging, čelnik UN-ove misije u Gazi (UNRWA), pozvao je novog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella, da razgovara s običnim ljudima Gaze.

Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je zadužio Mitchella, nekadašnjeg senatora koji je sudjelovao u smirivanju sukoba u Sjevernoj Irskoj, da pokuša pokrenuti arapsko-izraelske mirovne pregovore.

"Moj je prvi zahtjev američkoj administraciji da razgovara s običnim ljudima u Gazi. Dođite u Gazu i razgovarajte s običnim ljudima, majkama, očevima, čelnicima civilnog društva, s ljudima koji nisu u politici", rekao je novinarima u Ženevi John Ging iz Gaze.

"Oni su pod snažnim stresom, ali bijes je sve snažniji", rekao je.

Važno je da se odrede odgovorni za smrt i razaranje palestinske infrastrukture i to jednim vjerodostojnim mehanizmom koji će "te emocije kanalizirati u vjeru u vladavinu prava", dodao je.

Istraga bi morala istražiti "legitimne optužbe" na objema stranama, jer su stradali i izraelski civili, naglasio je.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika